Segler Vereinigung, Flensburg e.V.

Havnenummer: FH801
Varenummer (SKU): 801 Varekategori:

SVF Sejlklub Fahrensodde

Oplysninger for et behageligt ophold I Fahrensodde

Du er netop havnet ved en af Flensborg Fjords skønneste bugter og er efter en forhåbenlig behagelig rejse kommet til SVF i Fahrensodde.

Vi ville glade os, hvis vores faciliteter og havnens beliggenhed tæt på byen kunne bidrage til et afslappet og oplevelsesrigt ophold i Flensborg Fjord. Og for at du ikke skal finde det hele på egen hånd, står der efterfølgende nogle gode råd:

Oversigt over havnen:

Når du anløber havnen med dit skib fra styrbord, så er du allerede midt i havneanlægget. Styr du fra bagbord, så når du til SVF`s faciliteter ved at sejle langs bredden, forbi vores venskabssejlklub FYC (Flensburger Yacht Club). Men vejen er ikke besværligt og SVF kan allerede ses på en vis afstand, endda ved dårlig sigt. Du finder vores hyggelige klubhus samt restauranten ”De Pottkieker” med mange lækre retter fra menukortet og mulighed for middagsmad. Gæster er altid velkomne, kun om tirsdagen er der lukket.

Vores havnefoged står til rådighed mandag til fredag fra kl. 08:00-16.30. Skulle han ikke være på sit kontor, så er han på kajanlægget eller i hallen. Hvis du ser et menneske, der er flittig som en myre, så har du fundet ham.

Havnepengene kan også lægges i en kuvert, som du finder i kasserne ved broernes udgang.

Nøglen til toilet, brusebad og skabe låner du ud hos havnefogeden eller hos klubbygningens vært mod pant. Slipning er muligt og anlægget åbnes af havnefogeden eller givetvis også af et klubmedlem. Gebyret bedes deponeres i kassen ved skiltet.

Stranden befinder sig ved siden af vestmolen og en anden, større strand ligger 300 meter østpå i Solitüde, hvor der findes utallige muligheder for sjov og leg.

For brug af WIFI skal man logge på vores gratis WIFI-netværk “Fahrensodde” på alle broer og i restauranten

Alt man har brug for findes i nærheden

Hvis du går over ”Twedter Strandweg”, så kommer du efter ca. 800 meter til et shoppingcenter (=Twedter Plack) med mulighed for at handle ind. Der findes små butikker, banker, læger og et apotek. Supermarkedet (=Sky) holder åbent til kl. 21. Skulle du føle behov for at lave lidt ”Sightseeing”, så tag en af rutebilerne, der kører fra ”Twedter Plack” og gå på opdagelsesrejse i og rundt om Flensborg og det nærliggende Lyksborg. Efter ca. 15 minutter er man kommet til Flensborgs rutebilstation. Den ligger tæt på havnespidsen midt i centrummet, hvor man stadigvæk kan fornemme byens maritime stemning, der blev skudt i gang med romhandlen fra de karibiske øer.

Vi håber, at vi med disse tips kan bidrage til et behageligt ophold og ønsker en rigtig god tid i Fahrensodde.

Segler-Vereinigung Flensburg e.V., Fahrensodde 16, 24944 Flensburg, www.seglervereinigung.de

Flensborg.

Måske er det blandingen af den maritime tradition og det moderne grænsebyliv, der udgør havnebyens charme. Mens folksfesten ”Rum-Regatta” minder om romhandlens tid, er det multinationaliteten på gaderne samt de mangfoldige kulturelle arrangementer, der personificerer byens hippe og åbne måde at være på. Flensborgs særpræg bevæger sig fra banegårdsarealet i den sydlige del og fører helt hen til nystadkvarteret i den nordlige del af byen. På vejen kommer man forbi den skønne ”Rote Straße“ med dens kærligt renoverede købmandsgårde og det kendte Søndertorv, der munder ud i gågaden. Turen går videre langs shoppingcentre, butikker, teatret og museer. Dernæst kommer man til Nørretorvet samt Nørreporten, som er et af de to bevarede byporte. Lige ved Nørreporten ligger der videnskabscentret ”Phänomenta“, der byder på mange spændende og aktiverende forsøg til børn og voksne. Herfra når man hurtigt til havnepladsen, hvor Søfartsmuseet, Museumsværften og Museumshavnen er placeret.

…Nyd opdagelsesrejsen!

Havnefoged

Havnefoged

Havnefoged telefon

+49 461 33466

Addresse

c/o Hartmut Petersen Solitüder Bogen 5, D 24944 Flensburg

Position

54°49,6'N 009°28,1'E

Kontakt Segler Vereinigung, Flensburg e.V.